tirsdag 9. august 2011

Å spise seg gjennom Riga

Dag to i Riga, og vi er mette. Hele tiden. Det viser seg at vi er skikkelig dårlige turister: vi spiser, blir mette/dorske, og finner ut at vi "må jo ingenting", så derfor bare daffer vi litt til. Og vi elsker det! Sååå deilig å slippe å stresse med sigh seeing og sånt, vi jo ikke! Så etter at vi inntok frokost på en kaffebar, ruslet til kirka med det fine utsiktstårnet (husker ikke en gang hva den heter i farta!!!) bestemte vi oss for at kø gadd vi ikke, så vi tuslet derfra igjen uten å ha sett noe som helst. Og det er ok. For det er et shoppingsenter i nærheten. Som vi rusler gjennom. Og sånn går dagene...

Men så (under ettermiddagshvilen på hotellrommet, vi ble jo slitne av å gjøre ikkeno) leste vi litt i guidebøkene våre (man er jo forberedt!) og bestemte oss for å dra og se "kattehuset". Og det skal Riganerne ha; de er gode på å lage severdigheter. Dette huset heter "kattehuset" fordi det er to katter oppå det. En gang i tiden ble eieren sur på naboen, og snudde katterompene til nabohuset. Da naboen ble litt vennligere innstilt snudde fyren kattene tilbake igjen. Og det er hele greia. Hallo...Det er meg. Som peker opp. Jeg har herved sight see-et i Riga. Åj! Det er en ting til med dette huset! Det er kjent for å være gult! Helt sant!!! Himmel og hav...

Men sight seeing blir man jo sliten av, så da besøkte vi et konditori. Mmmm, deilige kaker og deilig cappuchino for nesten null penger. Sånt kan vi damer like.


Meg på konditori. Med cappucino og deilig kake for nesten null penger. Ja, bildet er grumsete, og det er ene og alene fordi Mamzen ikke fikk lov å bruke blitz. Det er PINLIG å bli tatt bilde av på konditori, så blitzbruk ble det nedlagt veto på. Men vi koste oss for det vi :)

I skrivende stund er vi hjemkommet etter å ha spist middag. Stappmette, som vanlig. God mat og god vin har sin pris, men den er vi villige til å betale! Så nå blir det latmannsliv fram til vi slukner, og deretter er det å stå opp og fortsette slaraffenlivet. Vo skal vel fikse det også vi! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar