mandag 27. februar 2012

Dyreliv


Ny uke, nye muligheter og sånn. I dag har to boliglån blitt til ett, og det må vel være bra? I like, hvertfall. Selv om jeg i dette tempoet fortsatt ikke blir gjeldfri før jeg er sekstito år gammel... Haha - slår et slag for inflasjonen i dag jeg, bare kjør på!



Denne dratgkista mi havner relativt ofte på Bare B. Men den er jo så genial! Ikke bare er den fin, men den rommer så mye også. Fire dype skuffer som er så fulle at de stønner der de henger. Og i helga flyttet denne lampa dit. Ei helt enkel lampe, type BILLIG fra ikea, har jeg dekorert med drivved som jeg og Mamzen drasset med oss hjem på en spasertur en gang. DA var vi lange i armene når vi kom hjem da! En ok lampeskjerm kjøpt for en billig penge den også, og vips - voila!

Fuglen landet der i går og den ser ut til å trives siden den fortsatt sitter der. Fint med litt dyreliv, og det av den kjeramiske sorten er jo unektelig veldig enkelt å ha i hus. Ikke blir de uvenner med hybelkaninene heller, og det er absolutt å foretrekke her i huset. Nå blir det TVslækkingz ei stund, før jeg muligens må gjøre noe fornuftig. Kos deg!




søndag 26. februar 2012

Tøft valg...

Noen valg i livet er vanskelige. Andre er enkle. Dette er et av de vanskelige valgene, men gudskjelov også fullstendig uviktig, og akk så luksuriøst.

Så here goes: hva er vakrest, denne orkideen?


Eeelleeerrr...


...utsikten bak den? SÅ vakkert ute nå, og her sitter jeg inne og taster på PCen, makan! For utsiken min blir jeg ikke lei av, den er fin både i uvær og solskinn. Burde muligens ha tatt inn krukka med den døde planten før vinteren satte inn, men nå har jeg vel i grunnen blitt blind for den så den får bare bli der litt til. Er ikke klar for våronn enda, kjenner jeg.

Eller kanskje? Klar for våronn, liksom? Vi leser straks mars, og jeg hører rykter om hestehov rundt omkring. Det er jo håp da! Ikke det at jeg er en stor hagefantast, men littegrann skal jeg vel alltids fikse sånn at det blir sommer her også. Gleder meg, tenk at vi om tre-fire måneder ligger langflate i sola og svetter! Fantastisk!!!

Men inntill videre får vi vel bare nyte denne herlige søndagen som er i emning. Have a good one folks :)

lørdag 25. februar 2012

Smøring

Siden nå dette tidligere omtalte skapet på kjøkkenet er trehvitt, og siden det ikke på noe vis kan fortsette slik, har jeg i dag startet prosessen med å smøre min mor. Hun er unektelig langt mere tålmodig og pirkete med pensel enn det jeg er, og resultatene blir gjerne deretter. Så derfor lette jeg fram ulla mi!


Det høres muligens avansert ut å lage bordskåner, men denne tok meg vel omlag et minutt, vil jeg anslå. Muligens to, hvos man regner med at jeg reiste meg og hentet nål og tråd.



Jeg startet altså med disse tre pakkene med ullkuler som jeg kjøpte for en slikk og ingenting på Søstrene Grene i Trodheim på tirsdag. Genial butikk, den blir fort et obligatorisk stopp i Trondheim, kan jeg kjenne. Tok seg lekkert ut i denne nusselige skålen også, men skåler er fra naturens side ment for sjokolade, så der kunne de jo ikke bli liggende.

Derfor fant jeg fram nål og heklegarn og tredde i veg. Resultat?


To stk bordskånere. En til meg, og en til snille Mamzen. OK, så var det kanskje ikke smøring en gang, må jo glimte til og bare være snill innimellom også ;) Fargerike og fine, frisker opp på bordet disse vil jeg mene. Og siden den umiddelbare kommentaren var "disse må jeg ha flere av" tror jeg de falt i smak hos Mamzen også. Så det får vel bli en Trondheimstur igjen da, jeg ofrer meg vel jeg!;)




Fornøyd enn så lenge

Jeg har visst helt glemt meg jeg, jeg skulle jo vise det ferdige resultatet av male-slagbenkprosjektet mitt. Men d vart fint chøh:


Neida, det er ikke noe banebrytende interiørkreativt prosjekt, kanskje, men den ble skikkelig fin synes jeg! Fargen heter forresten Naturlig Hvit. Nøytralt er bra, det gir masse variasjonsmuligheter. Litt sånn saueskinnsstil der nå, lunt og godt å sitte på er det. Men etter hvert regner jeg med å bytte ut dette med litt lettere farger og materialer, våren har en tendens til å endre litt på smaken min ;)

MEN: finn en feil...


Neida, ikke stolene, de ar antikke og fine, og jeg liker kontrasten i mørkt treverk med svart sete mot alt det hvite, men ved enden av bordet ser du styggedommen: det umalte vitrineskapet. Fryktelig praktisk, så derfor er det kommet for å bli ei stund. Men det skriiiker etter maling. Og jeg mangler tålmodighet. Tror dere snille Mamzen min lar seg bestikke med vin? Eller en blomst? Andre forslag? Hvitt må det hvertfall bli!

Fin lørdag til deg som stakk innom :)

fredag 24. februar 2012

Perler uten svin

Vinterferie - hurra! Ja, jeg har hatt ferie hele uka, så denne bloggtørken finnes det ingen unnskyldning for. Var jo ikke tanken at jeg kun skulle blogge i helgene, så her må et tas grep!

Uansett; jeg har kost meg. Shopping med Mari i Trondheim med påfølgende skravle-slumber-party hos Katharina var knall! Begge deler må gjentas, om enn ikke nødvendigvis på samme dag neste gang, bittelitt dårlig samvittighet for å "hive" Mari på et tog hjem...

Spesielt siden Mari er min perlevenn! Siden jeg ikke har fått ut fingern og overført nødvendig programvare fra CD til USB, så må jeg besøke henne når jeg får perlebehov. Og det får man jo. Eller gjør du ikke?


Jeg har vel vist av et perleprosjekt her inne tidligere, den gangen var det en hubro. Har fått mange kommentarer på det, ikke bare er det noe uvanlig å legge perler i en alder av... Eh... 29 (tjihi), men hubroen ble kjempekul! Vi snakker hedersplassen i stua.

Denne gangen er det en Picasso som møysommelig perles på plass. Tror den blir ganske lekker denne også, ihvertfall er det koselig å pusle med.


Skal vise den i sin helhet så fort den er ferdig, men det er noen timers jobb igjen på den ennå. Bare flott det, er det ferie så er det ferie. Og for dere andre som ikke har ferie så er det jo uansett helg nå. Nyt den, den er jo strengt tatt en ukentlig ferie den også! :)


søndag 19. februar 2012

Langt nede i dypet...


...ligger den begravet. I nattbordsskuffa mi, under et interiørblad, naturligvis. Der har den ligget nå siden i fjor sommer. Jeg vet at den er der, og jeg skal- jeg skal, men jeg tør ikke...


Vi snakker Jo Nesbø. Gjenferd. Den ligger der den ligger, mellom dette interiørbladet og Scholl sin kjempegode fotkrem som jeg altfor sjelden husker å bruke. Ikke bare kjøpte jeg boka, jeg kjøpte den før "alle andre" også, siden jeg er medlem i bokklubben. Men jeg er vist blitt ei skikkelig pyse... Eller kanskje bare en enkel sjel? Kjenner jeg er langt kjappere til å ty til kiosklitteratur a la shopoholikere og sånn. Selv om jeg vet at denne boka er bra! Det skal vel bli etter hvert. Snart påske og alt.


I noen uker nå har det lignet på at Liza Marklunds Borderline skulle lide samme skjebne, men nå er jeg såvidt i gang der hvertfall. For hun er en annen favoritt. Annika Bengtson er den tøffeste journalisten jeg vet om! Selv om man innimellom kan bli litt frustrert over privatlivet hennes, selvsagt. Så vil vel tiden vise om jeg raser gjennom den eller om ttt denne gangen også. Jeg har i hvertfall vinterferie denne uka, så det meste burde ligge til rette for timer med nesa i ei bok. Eller med klaprende strikkepinner. Vi får nå se, uka skal uansett brukes til batteriladning og kos!


mandag 13. februar 2012

Hurra for meg i dag :)

I dag er det dagen min, hurra for meg! 29 år enda en gang. Selv om jeg er født i 78, virker det som om denne alderen ingen ende vil ta ;)

Og se! Jeg fikk den lekre Boblen i gave fra foreldrene mine! Nope, bildet er ikke mitt, det er lånt fra Bo.bedre.no. Men vasen er like fin. Gleder meg til å sette de tilhørende tulipanene i den, det blir garantert grisefint på spisebordet mitt. Må liksom være litt størrelse på pynten der.


Resten av dagen har vært fin den også. Har jo til og med vært på radio! P4s radiofrokost sin konkurranse. OK, så visste jeg ikke at Zlatan Ibrahimowitz (hvem nå det måtte være) ikke spiller på Lazio. Men det vet jeg nå. Milan-Milan-Milan ;) Men jeg vant jo en DAB-radio da, og det er suverent for det har jeg ikke. Så nå er jeg klar for å bli med radioen inn i framtida!


Rosene på salongbordet er fine de også, om enn noe mer fargerike enn det jeg vanligvis liker. Men de var med meg på hytta i helga, sammen med tre damer fra jobb. Så utrolig koselig med ei lat helg sammen med dem! Strikking, vin, sjokkis, god mat og masse skravvel; dette må bli en tradisjon. Gleder meg allerede til neste gang :)

Med andre ord har jeg en helt grei bursdag, selv om feiringa får vente litt. Til helga, kanskje. Ja det burde jeg. Vi får se ;)


torsdag 9. februar 2012

Full fart!

Jeg har så lyst til å blogge... Men jeg har strengt tatt ikke tid.

Denne uka har jeg vært på MOTcamp, skolering for å bli MOTinformatør. Suverent konsept, gleder meg til å komme igang etter hvert. Akkurat nå sitter jeg igjen med tusen inntrykk som må sorteres, men jeg stoler på at ting faller på plass der de hører hjemme.



Etter at jeg kom hjem derfra i ettermiddag har jeg kjørt hit og dit og fram og tilbake, bakt kake, trent, vasket klær og nå ligger jeg her på sofaen og utsetter pakkinga til neste tur. Gleder meg vilt til dametur på hytta, tror det blir fenomenalt! Men å pakke det jeg trenger der? Pyton. I tillegg er huset bombet, og jeg vil bare sove. Her må tas grep! :)

søndag 5. februar 2012

Ny header :)

Vad tycks? Sånn bortsett fra at det ligner litt på skiltet over inngangen til en eller annen blomsterbutikk da... Hihi ;) Blir liksom aldri fornøyd med disse headerne mine, men denne er i det minste bedre enn den gamle, som var eføy med snø på men som lignet mere på eføy med skum på. Ikkje bra. Så nå blir det denne ei stund, enten den funker eller ikke :)

Vårlengsler

Sånn helt egentlig så er ikke jeg så verst til å finne det positive ved hver årstid, og kose meg med det. Jeg liker for eksempel veldig godt alle klisjeene med vinteren: varm te, fyr i ovnen, pledd, blad, strikking, vin, sjokkis (de to sistnevnte funker forøvrig fint uansett årstid!) stearinlys og vakkert vinterhvitt landskap. For det er det virkelig her i Verdal, ingen klager om grønn vinter her i år.
Men våren er favoritten, og jeg lengter så smått. Derfor har det landet to Campanula på kjøkkenbordet mitt i to nye gulgrønne krukker. Sammen danner de en konstant påminnelse om at det kommer til å bli vår i år også. Topp det.



Jeg velger meg april!

I den det gamle faller,
i den det nye får feste;
den volder litt rabalder-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil!

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Slett ikke dum, gamle Bjørnson, mye visdom der.
Fin februarsøndag til deg :)


lørdag 4. februar 2012

Hakket bedre



Igjen: beklager inlegget i går, men det var nødvendig. Og det hjalp! Mye bedre form i dag :) Og derav mye bedre humør. Som i sin tur gir mye bedre bilder. Alt er med andre ord mye bedre i dag :)

Har egentlig aldri tenkt på at mel og havregryn kan være dekorativt, men sammen med en liten plante i den gamle mugga jeg har arvet etter mormor ble det faktisk ganske søtt der borte på kjøkkenbenken.

 

I dag må jeg ut og farte litt. Brødskiver og yoghurt nå, før det blir en runde med kaffe og is senere. For det må det være. Og så må jeg smiske meg inn hos en frisør etter hvert. Og så må jeg på biblioteket. Og innom jobb. Og noe annet småtteri. Med andre ord ligger det ann til full kollaps på sofaen når kvelden kommer. Nais!

Men foreløpig er det bare tv-titting. Blir jo helt nostalgisk av å se "Se hen snakker" - snakker om å få 80tallet rett i fleisen! Helt hærlig :)



fredag 3. februar 2012

Bare jammer

Neida, det er garantert de som har det værre en meg. Men jeg er FORKJØLT! Daaaakars meg ;) Flatt på sofaen er det eneste som frister.




Den usminkede sannheten om utsikten fra mitt stå(sitte-ligge)sted der, altså! (For sarte sjeler; unnskyld!) Men det er akkurat som om alt blir litt greiere når jeg får jamret litt om det. Og jamringen må ferdigstilles nå, for til uka skal jeg jo på MOT-kurs (gledes!) og der passer det seg vel ikke helt å jamres sånn ;) Og det er jo bare meg her hjemme, så da får jeg ta i bruk verdensveven for å jamres da! Hvis bare f.eks papzen dukket opp med litt sjokkis nå så... ;)

Gambler på at formen er hakket bedre i morgen. Har et par ærender som må gjennomføres, enten jeg gidder eller ikke. Blant annet er jeg i ferd med å miste synet. Så jeg må finne en frisør som er i stand til å fikse det ;)

Jaja. Lite interiør og masse sutter her, satser på å komme sterkere og mere positivt tilbake i morgen :)

Fin fredag til deg :)


torsdag 2. februar 2012

Royal Copenhagen, finally!

For flere år siden kjøpte jeg det første. Bakte flatbrød og sparte, og kjøpte meg ett krus. Et lilla ett. Siden har det blitt tre til, og de har vært i daglig bruk hele tiden. Finfint dansk porselen, med silikon rundt som gjør dem gode å holde i. Men fire er litt lite.


I går fikk derfor de fire første to nye lekre venner! Frøken lindegrønn og frøken sjokkrosa har flyttet inn, og foreløpig ser de ut til å trives bra. Det lyseblå og det hvite ser ganske blasse ut sammen med de andre fargene, vet at det tidligere var snakk om at det skulle kunne gåann å kjøpe bare trekkene, men det har jeg ikke sett noe til. Noen som vet om det finnes? Bare trekk altså? Tror faktisk ikke Royal Copenhagen selges her i Nord-Trøndelag, tror man må til Trondheim da. Men nettshopping er jo snedig ;)

Royaldesign.no hadde gode priser, gratis levering, og varene jeg bestilte på søndag var her altså i går. Onsdag. Det syns jeg faktisk er rimelig kjapt! Og nei, dette er ikke reklame. Jeg er bare rett og slett veldig fornøyd :)



Så nå pleier jeg forkjølelsen med te i nytt krus i en farge som varsler om at det går mot vår. Kan nesten ikke vente! Våren er absolutt favorittårstida, så en sånn tyvstart må vel være lov. Hvertfall når man er så shabby som jeg er i dag. Skal etter hvert dra meg iveg på pub-quiz, tror det må til en del ibux før det stuntet! ;)

Finfin "før-vår-kveld" til deg! :)