lørdag 26. mai 2012

Lørdagssnop


Må innrømme at ESC, Eurovision Song Contest, ikke er et prioritert program her i huset. Men nå har det seg jo slik at jeg er hjemme, og da får det vel i det minste få lov til å stå på da. Sånn litt i bakgrunnen, mens jeg vurderer om jeg ikke heller skal rusle ut og gjødsle litt. Eller lese ei bok. Eller noe.

Men lørdagssnop måtte det bli (selv om jeg ikke hadde tenkt på at butikkene stengte tidligere siden det er pinseaften i kveld, og derfor endte opp sammen men MANGE andre i samme ærend i ei lita Brustadbu) og jordbær dyppet i sjokolade ble planen. Men så fant jeg ut at egentlig er de bedre hver for seg, så da ble det det i stedet. Må gå ann å slanek seg! :)

søndag 20. mai 2012

Terskelsenking


Bloggtørke, er det det det heter? (Og i hvor mange språk kan man egentlig koste på seg å bruke det samme ordet tre ganger etter hverandre på den måten? ;) ) Det fungerer litt sånn for meg, at dess lengre jeg ikke blogger, dess mere føler jeg at jeg må ha noe å melde når jeg først rabler ned noen ord. Og slik bare forsterker det seg, dag for dag, slik at etter hvert finnes det ingenting jeg kan melde som er godt nok. Så i dag har jeg bestemt meg for å droppe denne tvangstanken helt, og bare slenge et par bilder av rosene jeg kjøpte i går, og som etter hvert skal få flytte ut, ut i eteren.


Ikke bare har det kommet roser og litt andre sommerblomster til gårds, en del stauder har også kommet i jorda. Stokkroser, salvie, japanspir og forskjellig annet, men det er fortsatt god plass i det nye bedet foran huset. Tror det blir lekkert der om et år eller to når ting har fått sjansen til å vokse seg til litt.

Søndag eller ikke, nå må denne madamen jobbe litt. Det meldes fiiiiinvær til uka, og da er det uaktuelt å tilbringe hver eneste ettermiddag innendørs med jobb, så det gjelder å komme lengst mulig mens det er overskyet. Fin søndag til alle som stikker innom her, koselig med bloggbesøk :)


lørdag 5. mai 2012

Hvitt? Eller kanskje hvitt?

Vi petimetre har av og til store utfordringer i livene våre. Jeg sliter litt med et sånt for tiden. Jeg har nemlig bestemt meg for å begynne å male huset mitt i sommer.
Det stemmer, begynne, er ordet. Jeg kjenner nemlig mine egne begrensninger. Jeg er lat, tiltaksløs, bedagelig og det som verre er. Derfor skal dette prosjektet gjennomføres i etapper: en stk veranda + øst og sør-veggen skal males i år, nord og vest får ganske enkelt vente til neste år. Tror ikke dette vil by på store estetiske problem siden man "aldri" ser sør + vest sammen, eller øst + nord for den saks skyld.
MEN: hvilken farge skal jeg velge...


Jeg grubler og spekulerer, men blir i grunnen ikke særlig klokere. En dag tror jeg at jeg vet hva jeg vil, den neste ikke. Det jeg vet er at det skal være hvitt. Og da er problemene i gang. Ikke vet jeg hvorfor, for når huset vel og vakkert er malt så tenker jeg sikkert ikke over det lenger...

Har helt litt mot egghvit ei stund, men letthet er jo også lys og lekker. Eller kanskje frostrøyk er løsningen? Den har litt mere farge i seg, men er veldig fin. Vinduene på huset mitt har hvite sprosser, så disse skal få fortsette å være det, men selve huset må ha en liiiten vri mot ett eller annet annet. Men ikke for stor, vil ikke ha en stor kontrast. What to do?! Tips, anyone?

 

fredag 4. mai 2012

Smøre-bling

Jeg hadde jo helt glemt hvor lettovertalelig jeg er jeg, men det er jeg altså. Jeg abonnerer på Kamille, og i dag dumpet det en liten pakke ned i postkassen med innmeldingspremien min, som jeg altså hadde glemt. For jeg abonnerer jo ikke pga premien, jeg liker Kamille jeg, fint blad det :)
Og fine var vervepremiene også synes jeg! Litt bling på en fredag er aldri feil. Kanskje jeg må stæsje meg litt opp med dem og finne fram bobledrikke også? ;) Særlig var det stas siden jeg må ha kastet bort et "sølvsmykke" som jeg har brukt masse. Fatter ikke hvor det er, men setter en tier på at dersom jeg finner det, så finner jeg jeansen jeg savner også! Kan jeg ha dratt på trening, skiftet der og dratt hjem i treningstøyet etter endt økt mon tro? Skulle ikke forbause meg, må nok krype til korset og spørre på treningssenteret. Velkommen til livet på Vimsetoppen!
Fint smykke - fin fredag :)


tirsdag 1. mai 2012

Vårgruff


Jeg er ikke et hagemenneske. Jeg slapper ikke av med å pusle med plena, lage blomsterbed og luke i dem etter hvert som ugresset sprer seg. Hage er bare enda et sted for dårlig samvittighet til å spre seg i meg. Alltid noe jeg burde ha gjort, men som jeg ikke gidder.


Og jeg har kvist. Mye. Jeg trodde ærlig talt at trærne måtte ha ristet av seg nok i fjor, for da var det også, nettop, MYE. Der tok jeg atter feil. Det er om mulig mere i år. Gledelig er det derfor i aften å kunne melde at det aller meste av f***skapen nå er samlet i en stk haug, som så snart vinden har gitt seg skal brennes. På bildene ser du naturligvis bare en liten brøkdel av alt som er behørig raket opp.
Resten av hagen er ikke mye finere den heller. Jeg benyter anledningen til å vise hvilken tragisk tilstand den ene av mine tre verandaer er: vi snakker istykkerfrosne krukker med gamle døde planter. Ta inn pantene/kaste om høsten, hva er det? Her finnes det forbedringspotensiale.



Mål: null istykkerfrosne krukker sesongen 12/13. Sjansen for at det skjer? Fint liten, men siden vi bare er i mai foreløpig virker det overkommelig. Snakkes i september-oktober! ;)