lørdag 31. desember 2011

Happy gobbler day!

Nybadet i belgisk smør, og med et raust dryss av pepper, har den nå havnet i ovnen. Du vet hvem. Gobble. Jeg er ingen kokk, men kalkun er da ingen sak, dette blir helt sikkert... Eh... Greit nok. Garantert! Heldigvis får jeg stort sett høflige gjester på besøk, så de klager sikkert ikke ;)

Her var bordet ferdigdekket og lekkert. Trodde jeg. Ser du hva som mangler? Det gjorde jeg også da jeg satte meg ned med bildene. Hva er vel kalkun uten et glass vin? Eller hvilken som annen helst drikke også for den del, men uten glass blir det verre ;)


Fikk lyst til å vise fram salt og pepperkarene mine. Disse var de eneste souvenirene som fikk bli med meg hjem fra Gibraltar da jeg var der et par timer for et par år siden. Har ikke sansen for klassiske souvenirer, da synes jeg det er mye bedre å kjøpe meg ett eller annet fint som jeg faktisk kan ha litt glede av, slik som disse. Hver gang jeg tar fram dem tenker jeg på studieoppholdet i Spania og utflukten til Gibraltar. Lekre er de, sammen med Jasper Conran-serviset mitt.


Slik ble altså bordet etter at også drikke ble viet en smule oppmerksomhet. Ikke særlig avanserte saker, men erfaringsmessig så fylles bordet opp av det ene og det andre likevel når vi bare setter oss til bords, så jeg tenker det holder i lange baner jeg.

Da gjenstår det bare å takke så meget for et forholdsvis innholdsrikt 2011, og ønske 12 hjertelig velkommen. Nyttårsforsettet er klart: Jeg skal som vanlig slanke meg. Intet nytt under stolen der, altså. Nyttårsønsket er muligens (håper jeg!!!) lettere oppnåelig; å doble antall følgere her inne. Det burde vel på sikt kunne la seg gjøre? ;)

Godt nyttår folkens, håper det bringer deg alt det du ønsker deg!

torsdag 29. desember 2011

Jul ute

Tenk på det,nå har de første alt kastet ut jula. Stakkars dem. Ikke bare må de holde ut med nisser og røde gardiner i hele desember, men de blir lei av selve jula før den i det heletatt er ferdig også. Ikke her nei! Her skal nissene få regjere ei uke eler to ennå. Januar er vel trist nok likevel? La oss strekke festen slik de gjorde før i tida, det var sikkert en grunn til at de holdt både 13. og 20. dag jul. Her i huset blir det ofte en mellomting. Ikke godt å si, jeg pleier å "brå-få det", og da må jula ut. FORT!


Men foreløpig er det i aller høyeste grad jul. Nå også ute. Eller - det har det vel vært hele tida, men i dag fikk sinkhusene bli med ut også. Søtt med noen lys ved inngangsdøra da :)


Vedder på at eventuelle gjester hadde satt vel så stor pris på at det var måket helt fram til døra, men det får eventuelt bli etter hvert ;)

Har dessuten fryktelig lyst på pizza i kveld. Typisk følge av typisk julemat. En skikkelig pizza nå, med masse bearnaise på - yum! Trenger forresten kreative tips til en snaskens dessert etter kalkunmiddagen på nyttårsaften. Anyone? Synes det er morsomt å lage mat, selv om jeg ikke er kjempeflink, akkurat. Kaker og desserter er uansett morsomst!

Jaja. Fin romjul til deg som stakk innom! :)


tirsdag 27. desember 2011

Innevær borte?

Jeg liker uvær jeg. Kan det forresten fortsatt defineres som uvær da, når det ikke er uønsket? Men det jeg liker ved det er å sitte inne og vite at jeg ikke må ut. Men det må jeg. Jeg må ta meg nedgjennom bygda, for der går julas triveligste julefest av stabelen. God mat og drikke i masstu hjemme hos bror min er aldri feil, og når jeg bare har kommet meg dit (og benket meg KLIN inntil vedovnen) er det garantert det beste stedet i verden å være.


Nissene som henger i det ene kjøkkenvinduet klamrer seg godt fast i vinden de også, selv om det begynner å bli slitsomt med så mye julefeiring for noen av dem...



Bra da, at vi har pepperkaker som tar ansvar! Synes disse nissene er så søte, blir i godt humør av å se på dem. Så de bor på kjøkkenet mitt hver jul.


Forresten så er det kjempestas å se at så mange klikker seg innom bloggen min! Etter at jeg fikk det fiiine symbolet øverst til venstre på siden min (superstolt NIB-medlem ;) ) er det åpenbart kommet til noen nye mennesker som titter innom. Trivelig for meg det, som bare pusler i det små med halvdårlige bilder og dagligdags småtteri som tema. Stikk gjerne innom igjen :)

Men nå skal jeg steike loffen jeg skal ha med meg i kveld (hvis jeg i det heletatt kommer meg hjemmefra, inneføket er ikke usannsynlig det heller...) og fikse meg selv. Ha en fin tirsdagskveld!


søndag 25. desember 2011

Deilig lat

Årets 1. juledag er akkurat så lat og deilig som den pleier å være. Sov leeenge i den halvvonde gjestesenga til foreldrene mine, julaften ble nemlig som vanlig feiret der og da er det like greit å sove der også. Må jo ha godt drikke til ribba? ;) Nå er jeg hjemmom en tur og ligger på sofaen og slakker mens The Holiday surrer på DVD. Kosefilm!


Julegavefangsten i år var kjempebra, masse "kakestæsj-greier" passer perfekt siden jeg liker å bake/pynte kaker. Hoggstabben + øksa i vedskjulet var heller ikke å forakte, hihi! Fikk dessuten ei fin skål, en snacksy sparegris (kommer nok tilbake til den en gang), deilig håndkrem, sjokolade, ullsokker, +++. Også den lekre veska fra katta mi og hunden til foreldrene mine da, disse dyrene har jammen god smak, altså!

I kveld blir det enda en familiesammenkomst, også denne fast takst. Juleselskap hos tante og onkel er like hyggelig hvert år. Dessverre spørs det om Dagmars ankomst setter en stopper for tradisjonen med å dit denne gangen. Litt synd, godt å røre litt på seg mellom alle måltidene også. Gleder meg til nyåret - da skal bonuskiloene til pers! ;)

Et par bilder av deler av hylla på veggen i stua for å sette stemningen i dag, ha en fortsatt fin 1. juledag :)




lørdag 24. desember 2011

It's beginning to look a lot like Christmas

Og det liker vi vel? Huset er stæsjet etter beste evne, litt mindre rødt i år enn tidligere, men slett ikke helhvitt nei. Må jo ha en kombinasjon, dette er liksom ei av de to ukene i året hvor jeg kjører på med farger. Påska er den andre, men den er laaaangt borte nå ;)



Et lite glimt av dekoren på stuebordet der, altså. Jeg ble så usikker på om sølvfatet har godt av telys som står direkte på det, så jeg har klipt ut små lapper i filt som ligger under lysene for å dempe varmen. Satser på at det fungerer. Nissene fra Orrefors, som er så stiliserte at man knapt ser at det er nisser, er alt for lekre til å bare få være framme i juleuka. De tilhører derfor det eksklusive utvalget av julepynt som får være med i adventen også.

Det jeg ikke vil ha i hus i advent, er juetre. Så også i år. Men til gjengjeld har jeg slått til med to trær i år. Det sedvanlige fine, jevne treet utelukkende pyntet i rødt i stua, også dette da...


Skal ikke prøve å overbevise om at det er vakkert, for det er det ikke, det er plukket ut for å være stygt. For vi diskriminerer vel ikke stygge trær, gjør vi vel? Det har bar i de øvre regioner, nedover er det dårligere med den sorten. Pynten er kjøpt på Nille, og består av små figurer i ulike farger. Glitteret, som forøvrig er bortimot mintgrønt, har jeg tigget til meg av Pål, snille søskenbarnet mitt :)


Ferdig pyntet resultat over her. I løåpet av jula skal jeg huske å skaffe meg en lengre skjøteledning, ikke så lekkert å ha ledningen hengende på tvers av veggen. Også juletrefoten da. Ei sinkbøtte hvor treet er kilt fast med ved. Tjihi, synes det ble sjarmerende jeg :)


Nyt jula, det skal jeg!


søndag 18. desember 2011

Mett søndag

Puh - årets familiejulelunch type spis-til-det-er-fysisk-umulig-å-stappe-innpå-mer er overstått, og vi ble like mette i år som alle tidligere år. Fin tradisjon dette, i dag var det vist den 24. gangen i rekken. Og vi blåholder på alle detaljer: alle spiser for mye, alle er enige om at øynene er mer sultne enn magen, en eller annen kommenterer alltid at "nå skulle vi ha leid oss et rom" (Happeningen skjer nemlig på hotellet). Men hva er jula, om ikke tradisjoner ;)

Men skal jeg spise meg fordervet, så bør vel andre også få muligheten til det? I kalenderen min for et par dager siden fant jeg denne fiffige fuglemateren som nå henger i grana utenfor verandaen min.



Synes den var søt jeg! Lurer på om jeg burde hatt et par til av samme slaget, men tror jeg skal la småfuglene få bekrefte behovet først. Det var et par av dem utenfor her i ettermiddag, men jeg misstenker at det er for lite snø foreløbig, slik at de stort sett finner mat nok inne i skogen. Men nå har de tilbudet! :)

Var så fint ute i dag, og jeg syns dette bildet som jeg knipset gjennom lerkegrana ble litt morsomt. Forøvrig burde lerkegrana skamme seg; hvor er konglene, liksom?! Her har den fortsatt mye å bevise, føler jeg.


Nå skal jeg ta meg på tak og rette de to siste tentamenene slik at de er klare for retur i morgen. Alltid en deilig følelse å bli "kvitt" dem, mye jobb med dem, men med bare flinke barn så er det jo egentlig ingen sak!

Ha en fortsatt fin siste søndag i advent!

søndag 11. desember 2011

Puter (og mødre) vi elsker vol. 2


Stearinlys må det være - gjerne i gamle lekre lysestaker. De er ikke helt like, men det er det som gjør dem max sjarmerende :) Og med nye lysmansjetter ble de bare enda mer perfekte. Finfine!

Men det jeg egentlig skulle skryte av, var den nye puta mi! Og atter en gang er det mamzen som har levert varene, se bare her:



Kul? I lekkert setesdalsmønster. Har ønsket meg sånn ei stund og mamzen var som vanlig kjempesnill og strikket ei til meg! Mangler bare et saueskinn sammen med den nå. Teknisk sett har jeg et liggende, men det er såpass "autentisk" at det ikke frister å ha det i sofaen ;) For all del, det er i bruk altså, men bare i kurvstolene der de ikke skjemmer laget. Kanskje puta burde få flytte dit også? Liker ikke kurvstolene, de er grønne og ulekre, men med pledd og ei lekker pute glemmer jeg kanskje å legge merke til fargen på selve stolen? Absolutt en mulighet.

Men nå må det jobbes. Ha en fortreffelig tredje søndag i advent! :)



torsdag 8. desember 2011

Fort-fort-fort...

...går dagene i desember! Fatter ikke og begriper ikke at folk finner tid til alt, men det er kanskje bare på facebook det virker sånn? Ikke vet jeg hva jeg bruker tida mi på heller, den bare går. I dag var det shopping da, trivsel. Amalies jul fikk bli med meg hjem på DVD, savner den adventskalenderen jeg, den er überkoselig! Fatter ikke hvorfor ikke nrk kjører den igjen. Men hva gjør vel egentlig det, for nå ruller og går den her. 2. desember har jeg kommet til nå, og brannvesenet har akkurat slukket pipebrannen til Amalie. Dramatikk! ;) Og i "Amaliesk juleånd" kjøpte jeg en juleglede til mamzen min. Vel fortjent! :)


Det ble med enda en DVD hjem, tenker jeg får be hjem Milla og Levie (3+5) så vi kan se Polarekspressen sammen. Tantekos :)

Nå har jeg nyfarget hår og nylakkerte negler. Det nærmer seg julebord, full fart i morgen kveld. Så bloggingen får jeg komme sterkere tilbake til på lørdag eller noe, tenker jeg. Fin advent til deg inntil da :)

søndag 4. desember 2011

Jammen - SE da!

Jeg mener - hallo! Bare for å beskrive hva jeg mente i går, her er to av tingene jeg har fått i kalenderen min hittil i år:


Nix, jeg har ikke fått hund, men puta hun ligger ved stod høyt på ønskelista mi, og nå ligger den der i all sin prakt! Og når den var pakker ut, hadde vi bare kommet til 1. desember... Jeg vet at jeg har sagt tidligere "ingen julepynt før jul" men denne er så søt at jeg er villig til å gjøre et unntak. Ikke skriker den jul heller, kanskje mere vinter? Men rødt er rødt i disse dager da ;) Jaja, den får ligge der! Hærlig!

Og i dag? Se:


Fine hjerte-opphenget! Det fikk sporenstreks plass i det ene av kjøkkenvinduene mine, men det hadde gjort seg utenfor ytterdøra mi også. Så vi får se, ingenting skrevet i stein her.

Uansett: nå må jeg fortsette på rette-bunken. Advent = flust av bunker med elevarbeid å rette. Men med bare flinke barn er det jo bare en fryd! Ha en fin kveld! :)


lørdag 3. desember 2011

Mamzen min er snillere enn mamzen din!

Ok, jeg har ikke utført noen vitenskaplig undersøkelse på dette, men
hvis man skal dømme ut fra årets adventskalender så tror jg nok at jeg har ordene mine i behold. For en gaveorgie!!! Pakker hver dag i en liten måned, jeg blir garantert aldri voksen nok til å slutte å ønske meg det.


Teknikken man bruker for å oppnå en kalender som dette (ja, det må en innsats til) er som følger: Finn ei oppskrift på en kalender du liker, appliker den med stor kjærlighet og nøyaktighet, og gi mamzen din beskjed om at du vil bli forbauset dersom det ikke befinner seg pakker på den hvar 1. desember. Funket for meg, hvertfall.


Og se så FINT de er pakket inn! Her representert ved 5. desember. Kjempestas! Men det skal jeg ha, jeg er egentlig ikke fullt så storforlangede. Mamzen hadde beskjed om å kjøpe en pose med sjokkis og dele den opp i 24 pakker, lit enklere (og billigere, vil jeg tro) enn dette det, men da er vi tilbake til starten: mamzen min er snill <3


Men jeg ser et potensielt problem her da. Stanga kalenderen henger i pleier å gjøre jobben finfint, men i år skriiiker den av utmattelse. Så mange så tunge pakker er nesten i overkant av hva en ganske normal blomsterpinne kan makte. Mulig jeg må komme den til unnsetning på et eller annet vis, vi får se. Krysser fingre og håper den holder inntil videre, og belastningen blir jo mindre etter hvert som dagene går. Fixi-fin ligger hvertfall under kjøkkenbordet og passer på, og håper det skal falle ned noe digg, man vet jo aldri ;)


torsdag 1. desember 2011

Vi er i gang!


Endelig er det desember! Ute herjer regn og vind, det er mildt og greit og jeg klager slett ikke. Flåttings vær å sitte inne og rette prøver i. Særlig hvis man bestikker seg selv med ett eller annet, denne gangen ble det helt enkelt en kopp te (i adventslilla lekkert krus fra Royal Copenhagen, selvsagt ;) ).


Blir nok en del timer med retting framover, hører med til julestria det også. Bare 23 dager igjen nå! Tre uker - det er jo ingenting! Puh - hvordan skal jeg rekke alt? Og hva er det egentlig jeg skal rekke? Det ligger ann til liste-produksjon snart. Deilig å ha et sted å stryke ut ting som er unnagjort. Ønsker deg en fin 2. desember, da skal jeg henge meg på Nissene over skog og hei jeg også!