søndag 25. mars 2012

Unnskyld

Ja, det var meg, og jeg mente virkelig ikke å gjøre det, det bare ble sånn. Jeg dro meg opp av sofaen og ut på tur. Og med det var sol og finvær over, vårherre dro over lokket og det begynte å blåse og yre. Typisk min uflaks, men trist at det skal gå utover dere andre. Så derfor: unnskyld.



Men til tross for at det var grått og trist ute, så var det mye folk å treffe. De fleste riktignok på hjemtur grunnet min dumdristighet, men uansett. Tydelig at det er flere enn meg som trekker mot fjæra nå som det så smått må kunne kalles vår her. Det luktet bål langs hele strandpromenaden...

Også for golfentusiastene er det vist håp, snøfritt og fint på golfbanen men antageligvis for vått til at den kan brukes foreløpig. Skimtes i bakgrunnen her kan den uansett. Utrolig lekkert område rundt banen, satser på at det blir ryddet pent og vakkert opp etter hogstmaskina som har jobbet der også, for akkurat der er det ikke mye å skryte av akkurat nå ;)


Fineste Påsan var selskapssyk når jeg kom tilbake fra turen, grått og trist også i innhegningen hans. Ikke stas å være esel i dag lot det til. Det tar seg sikkert kraftig opp når det bare gror til litt, ser ganske shabby ut akkurat nå.


Men nå skal det jobbes litt, ha ei fin uke! :)


lørdag 24. mars 2012

Bloggeplante - basta!


Jeg har tatt en avgjørelse. Jeg har nemlig hverken Corocia eller oliventre, men jeg kan ikke fatte og begripe annet enn at denne überkule oppstammede seljesaken må bli ikke bare godkjent som, men omfavnet som den neste obligatoriske bloggeplanten! Er den ikke bare utrolig kul? Littegrann dumt at de hadde tre ulike varianter på butikken, for jeg burde virkelig ikke bruke så mye penger på trær akkurat nå, men jeg har faktisk lyst på alle tre... Holdt meg i skinnet og gikk for bare denne ene i første omgang da, det får vel være måte på!


Må jo spare noen kroner for å gå på cafe også, lørdag = kaffe og kake/is/ett-eller-annet. Egentlig på et vis bare en uvane, men en trivelig en. Er det bare en vane da? En tradisjon? Vet ikke helt, har vært sånn helt siden jeg var lita og vi gikk på Domus-kafeen sammen med mormor og morfar. Der fikk jeg alltid softis, og jeg husker jeg følte meg kjempestor den dagen jeg slapp å legge isen på et fat og spise den stykkevis og delt (teorien var visst at mesteparten av isen ellers garantert ville ha havnet på klærne/bordet/gulvet hvis jeg spiste direkte fra kjeksen). Og så var det krone-automat der, sånn knipse-boks, you know. Svei nok fort av både fire og fem kroner der hvis Mamzen hadde en ekstra raus dag ;)


Those were the days :) Ny dag, ny is. Have a good one :)


fredag 23. mars 2012

Endelig!


Det tok jammen sin tid å få ferdig skapet! Snilleste mamzen gjorde ypperlig grunnarbeid i starten, og jeg har gjort nesten like ypperlig arbeid etter det. Helt utrolig mye pirk å male sprosser, må jeg si, men etter at jeg investerte i en 5 mm bred pensel på Søstrene Grene gikk alt så meget bedre. Men det ble fint da! Jeg er kjempefornøyd, endelig ser det ut som om det hører hjemme der.


Hvis du ser ekstra godt etter, så vil du se at jeg har blitt nødt til å legge kryssfinerskiver under beina på skapet. Dette er fordi gulvet i huset mitt er fryktelig skeivt. Men selv ikke med disse så ble skapet beint, her må det visst kraftigere lut til! Men akkurat nå var jeg så villt lei av alt rotet dette prosjektet genererte, at jeg bare smatt dem innunder og satte på plass alt som skulle inn i skapet. Får heller se på det etter hvert. Kanskje ;)


Knottene måtte naturligvis også fornyes, og disse porselensfuglene fra Åhlens synes jeg ble kjempesøte. I det heletatt ikke prangende, en liten leken detalj bare. Søtt. (Ser forøvrig på dette bildet at det fortsatt er produktrester på glasset etter Jif'en. Skjønner ikke hvorfor den er så poppis, jeg blir aldri fornøyd når jeg bruker den!)

Jaja. Her skal helga nytes innimellom litt jobbing, håper helga di også blir bra!


lørdag 17. mars 2012

Tja...

...litt... Kjedelig, kanskje? Rastløs? Eller ett eller annet... Men jeg er i allefall på hytta. Og det pleier jo å være digg. Bortsett fra akkurat denne gangen. Blir ikke noe av noe, liksom. Men jeg har manchego med nøtter og honning, deilige oliven, hvitløksbrød og yummy scampi, vin, dvd'er (tomt cover på den jeg egentlig har lyst til å se, selvsagt), BoligDrøm, Bolig Pluss, Kamille og bok, hekling og tekopp, vindtett jakke og tursko, så jeg kan egentlig ikke klage. Alt ligger til rette for herlig avslapping.

Typisk meg da å henge meg opp i ting jeg ikke får gjort noe med, og grave meg ned i dritten. Jaja. Kan ikke tro annet enn at ting blir greiere etter hvert, og at jeg klarer å faktisk nyte det siste døgnet her før jeg er hjemme igjen og begynner å tenke på neste uke. Plutselig påske, og straks vår!

Og en ting til: hva er egentlig den rimeligste løsningen på mobilt bredbånd? Har jo omsider fått nett fra veggen hjemme, men vil gjerne ha med meg nett på hytta fortsatt. Men jeg har ikke lyst eller råd til å fortsette å betale på full pakke fra telenor kun for de få gangene jeg er her. Tips, anyone?


søndag 11. mars 2012

Hva er egentlig løsningen?!

Jeg er egentlig veldig, VELDIG, god til å se meg blind på ting. Rot og skitt bare er der, liksom. Men denne ledningsspaghettien begynner jeg å bli mektig lei av!



Jeg har ei sånn skinne for å skjule ledningene der de henger ned fra TVen, men den er for lang og jeg er usikker på hvordan jeg kan kutte den uten at den sprekker i stykker. Den er av plast, kan jeg bare kutte den på saga da, eller vil den spjære i alle kanter og retninger?? Og hva med ledningsvasen som uansett blir liggende på gulvet, hva gjør man egentlig med den? Bare lodottene som synes sånne system som det der er topp.

Jeg mener å ha sett en litt for kostbar kanin eller ett eller annet man kan bruke, men finner ikke igjen den. Det jeg etter et lite søk derimot fant var dette enkle konseptet, som jeg uansett allerede har vurdert:


Eske! Uten bunn, eventuelt bakvegg, slik at man enkelt kan smette inn ledningene. Ser de anbefaler at modem og sånn får stå utenfor pga varmedanning og sånn, og det virker rimelig. Tror jammen jeg må teste det der etter hvert! Med mindre noen har et bedre forslag da? Legg gjerne igjen et tips om du har noe smart på hjertet :)


fredag 9. mars 2012

Vårløklykke på en fredag






Svusj - fredag! Og vinduskarmen full av løkblomster i lekkert blålilla. Gjør seg det, når været ute er grått og vått. MEN på det nest øverste bildet øyner du verandagulvet mitt - og det er fritt for snø! Og siden det er akkurat den utviklingen jeg er ute etter akkurat nå så må det bare regne og blåse så mye det bare vil, I'm totally ok with it.

Fredagen startet relativt bedritent, men har tatt seg kraftig opp. Jeg har fått malt litt sprosser på vitrineskapet mitt, og nå skal jeg kaste meg rundt og dra på shopping/cafe med Papzen som var så snill å ta seg av telemontøren som var her i dag. Fortjener vel kaffe og is for den jobben? Det gjør foresten jeg også. Bare fordi :)




torsdag 8. mars 2012

Skidag type alternativ

Finfin dag på jobb dette, vel?


Ikke at dette er representativt for hvordan dagen egentlig forløp, dette var vel strengt tatt bare et drøyt timinutt eller så. Jeg er nemlig ingen slalomski-dame, så denne damen tok livet heeelt piano. Sammen med Mari, "Afrika-venninna" mi, som var nesten like piano som meg. Kun en glitrende skitur skilte oss ad. Missunner henne egentlig den litt, men det er selvpåført siden jeg ikke gadd å ta med skiene mine (!) så jeg kan vel ikke klage. Til gjengjeld har jeg lagt inn ei treningsøkt nå på  kvelden.

DETTE er nemlig mest representativt for hvordan vi tilbragte dagen:


Vi snakker strikking, kjeks, sjokkis, te, junk-food, skravling og trivsel inne i hytta. I finværet. Strengt tatt en stor skam, men det  blåste litt så det var kaldt å sitte i ro ute. En helt grei dag på jobben det der! Selv om elevene muligens syntes det var noe pinlig at lærerne deres satt inne og strikket...

Og snart er det helg og festivitas, det gledes :)


lørdag 3. mars 2012

For he's a jolly good fellow..


Har du hørt den? Sangen? "For he's a jolly good fellow, for he's a..." -det har jeg.Sekundene før jeg skulle på lufta på P4. P4s Radiofrokost har nemlig en konkurranse i samarbeid med elkjøp som man kan melde seg på, og hver dag trekker de ut et bursdagsbarn som får delta. På bursdagen min var det meg. 3 spørsmål skulle jeg svare fleip eller fakta på, men jeg kan vel ikke svaret på fotballspørsmål?! Så jeg røyk ut.

Trøstepremien var denne DABradioen her. Synes det er en finfin trøstepremie jeg, særlig siden jeg ikke hadde noen fra før! Mye tyder på at den skal få bo på kjøkkenet mitt, der sklei den rett inn. Til sommeren ser jeg for meg at denne ar langt enklere å dra med seg ut enn stereoanlegget mitt.

Hva hovedpremien var? En radio det også!

fredag 2. mars 2012

Innbrudd


Da jeg kom hjem i går, var det fullt kaos på kjøkkenbordet mitt. Ikke at det på noe vis er uvanlig, men denne gangen visste jeg at jeg hadde forlatt det i plettfri tilstand. Bank i (det rotete) bordet. MEN det heeelt ok at det er rotete der, når grunnen er at snilleste Mamzen hadde låst seg inn for å male vitrineskapet mitt :)


Også i dag var hun her, men i dag rakk jeg å komme hjem før hun dro. Og FOR en pirkejobb hun gjør - drittjobb de luxe! Ingenting annet enn pirk faktisk, og det blir fint. Veldig fint. Tålmodig dame det der. Jeg bør jo i aller høyeste grad bidra selv også, men jeg tør jo nesten ikke, er så redd for å ødelegge det fullstendig! Tror kanskje heller jeg gyver løs på noen dørkarmer og sånn i stedet jeg, har et par av dem som trenger litt kjærlighet også.

Men inntil videre skal jeg bare ta med meg Mamzen, som i skrivende stund er nydusjet og klar for luftetur, ut på shopping og cafebesøk. Alibi: må jo ha nye knotter på skapet nå som det blir så fint :)

Fin fredagskveld :)



torsdag 1. mars 2012

Besøk meg her og besøk meg der...

Jeg har hatt besøk. I dag også, faktisk, selv om jeg ikke har vært hjemme, men det får jeg heller komme tilbake til. Men jeg har hatt rojalt besøk også denne uka. Da jeg skulle styrte i veg på trening i går sto plutselig kongen i hagen!


Eller er det dronninga? for hvis han er skogens konge, må vel hun bli skogens dronning? Uansett, skogens majestet syntes Poppel var egnet middag, og gjestfri som jeg er så sa jeg meg enig i det. Selv var jeg mett, men gjester skal ha bevertning for det.

Etter hvert måtte jeg imidlertid bare hive meg rundt og dra på trening. Så da jeg kom ut på trappa måtte jeg jo spørre om han ikke skulle tusle seg en tur, siden jeg ikke kom til å være hjemme, liksom. Det syntes han var et litt under middels godt forslag, så jeg måtte faktisk be ham pent to-tre ganger før han rolig tuslet rundt favorittpoppelen og videre utover åkeren. Fine dyret.

Da jeg kom hjem var det blitt helt mørkt. Men borte ved Poppelen kunne man høre lyden av kvister som ble revet av... ;)